Basis Dru Meditatie Cursus

Basis Meditatie Cursus

Meditatie is eigenlijk met opmerkzaamheid in het huidige moment ZIJN.

Je energie richten op één ding. Mindfull/ bewust aanwezig zijn in het NU.

In Dru Meditatie wordt dat verkregen door alle lagen van ervaring erbij te betrekken. En steeds weer terug te keren in het hart, waar alle liefde en wijsheid besloten ligt.

We ervaren onszelf en onze omgeving door middel van ons lichamelijke zintuigen, door onze gevoelens en onze gedachtes daarbij en soms ook nog door middel van onze paranormale zintuigen: zo kunnen we helder voelen, horen, ruiken, zien of helder weten.

Meestal zijn je gedachten bezig met situaties uit het verleden of de toekomst. Of zijn we druk met anderen bezig. Hierdoor verlies je energie.
Als het je lukt om helemaal thuis te komen in dit ene moment: het Nu, zul je de enorme waarde daarvan leren kennen. De ervaring van je leven transformeerd dan compleet.  
Kijk ook eens naar de voordelen & resultaten van meditatie

Tijdens Dru Meditatie, volgen we de natuurlijke stroom van de mens die wil gaan mediteren/ zijn of haar bewustzijn wil verruimen.

Eerst besteden we dan ook aandacht aan het lichaam, het meest op de voorgrond zijnde aandachtsgebied. We zullen het lichaam helpen door stress los te laten en te ontspannen, zodat je je relaxt en prettig gaat voelen. Dan kan ook je geest tot rust komen en bereid je je voor om andere bewustzijnslagen in jezelf te ontdekken.. 

In de basiscursus leer je naast stressrelease technieken, ook de juiste zithouding voor jou, behulpzame ademhalingen, pranayama genaamd, en mudra's. Ook maken we kennis met de werkzame kracht van mantra's en affirmaties en eindigen altijd in diepe ontspanning. Zo leg je een mooie basis voor je meditaties thuis en als je wilt voor de rest van je leven.

Er is een cursusmap, die je voor €5,00 kunt aanschaffen en je zou ook gebruik kunnen maken van de ontspannings cd.

Vanaf vrijdagmiddag begin vd maand 2020, 4 keer, van 13.15 - 15.15. voor €60,00.